Главният прокурор Джеф Сешънс се е срещал с руския посланик в САЩ Сергей Кисляк, за да обсъди въпроси за кампанията на Тръмп по време на президентските избори през 2016 г., съобщава в. "Вашингтон пост". Изданието се позовава на американски разузнавателни служби.

Кисляк казал на своите началници в Москва за два разговора, които имаше със Сешънс, които включваха дискусия по важни за Кремъл въпроси на политиката. Сешънс беше съветник по въпросите на външната политика на Тръмп и основен поддръжник на кампанията по онова време.

Конгресът подхвана Джеф Сешънс заради Русия

Конгресът подхвана Джеф Сешънс заради Русия

ФБР се опитва да се определи

Първоначално Сешънс никога не разкри каквито и да било взаимодействия с Кисляк, но срещата за пръв път излезе наяве през март, когато "Вашингтон пост" съобщи, че политикът се е срещнал с Кисляк по време на Републиканската национална конвенция в Кливланд.

Сешънс се срещал с Кисляк за втори път по време на президентската кампания, този път в кабинета на Сената във Вашингтон. Тази среща, която се е провела през септември, също не беше известна до публикуването на доклада през март.

Джеф Сешънс скрил контактите си с руснаците

Джеф Сешънс скрил контактите си с руснаците

ФБР отказа да коментира тази история

Сешънс не е разкрил нито една среща, когато кандидатства за разрешение за допуск до секретна информация. Той също така не го спомена, когато бе попитан за контактите си с руснаците по време на заседанията му за потвърждаване от Сената по-рано тази година. Сешънс отхвърли каквито и да било срещи, като заяви: "Нямах връзка с руснаците".