Бивш професор от университета в Пенсилвания, който вече е в затвора за контрабанда на порнографски материали с участието на дете, сега е изправен пред нови обвинения.

Според слуховете, той е заблуждавал Министерството на външните работи, опитвайки се да вкара нелегално в страната момче от Бразилия, предаде АП.

Лоранс Скот Уард, 65-годишен, бивш професор по маркетинг в пенсилванския бизнес университет „Уортън", е подведен под отговорност в четвъртък.

Прокуратурата посочи, че Уард е разпространявал снимки във Форталеза, Бразилия, на които е показан в сексуални сцени с момче. През 2006 година то е било около 16-годишно.

Уард е търсил виза за момчето за Съединените щати от консулството в Ресифе в Бразилия. Обърнал се е за помощ към университета, в който е работил.

Според прокуратурата той е твърдял, че момчето е син на негов приятел. За да не го заподозрат, че ще имигрира нелегално, Уард е лъгал, че семейството на момчето е заможно, знаейки, че те са бедни.

Когато на момчето е отказана виза, педофилът помолил човек в Бразилия да открие банкова сметка на името на бащата на младежа, съобщиха властите. Обещал е да преведе над хиляда долара на сметката, съгласно обвинителния акт.

„Искам да покажа на консулството, че баща му е богат!", пише Уард в e-mail съобщение, изпратено от чужда регистрация от университета, разкри прокурорът. Педофилът е изпратил снимки на къща, за която твърди, че е семейният дом на момчето.

Консулството променя решението си и дава виза на младежа, но той никога не е влизал в страната, заяви прокурорът.

Лоранс Уард е арестуван на 27-ми август 2006 година, след връщането си от Бразилия. Граничните служби открили детска порнография на компютъра му и DVD-та, съдържащи запис на сексуален акт с малолетно момче.

Педофилът се призна за виновен през февруари 2007 година по обвиненията за контрабанда на порнографски материали с участието на деца и беше осъден през месец май на 15 години лишаване от свобода.

Уард, който е пенсиониран, е бил разпределен да преподава през есента на 2006 година, преди университетското ръководство да го освободи от длъжност. Говорителят на университета Рон Озио каза, че учебното заведение не може да коментара новите обвинения.