Двама членове на едно и също семейство във Великобритания са с коронавирус, потвърдиха британските власти, цитирани от "Гардиън".

Обединеното кралство от няколко дни очакваше да се появят първите случаи. Вирусът се разпространи до 18 държави извън Китай.

Лавинообразно увеличаване на заразените с коронавируса в Китай

Лавинообразно увеличаване на заразените с коронавируса в Китай

Вече 9692 души са заразени, 213 са починали

Здравното министерство на Великобритания отказа да съобщи откъде са пациентите, но те не са от района на Уиръл, където има специален обект за поставяне под карантина на евакуираните от Ухан британци.

Можем да потвърдим за двама пациенти с коронавирус в Англия, които са членове на едно и също семейство, обявиха властите.

В същото време Франция потвърди за шести случай на коронавирус в страната и първи, който е предаден от човек на човек. Новият случай е лекар, който е хванал вируса.

Общият брой на починалите от вируса в Китай достигна 213 души, а заболелите са близо 9100 души. По света заболелите са около 130 - един във Финландия, 5 в Германия, 2 в Италия, 6 във Франция, 4 в Обединените арабски емирства, 1 в Шри Ланка, 7 в Сингапур, 1 в Непал, 14 в Тайланд, 7 в Малайзия, 9 в Австралия, 4 в Южна Корея, 11 в Япония, 2 в Канада и 5 в САЩ.

СЗО обяви извънредно положение заради коронавируса
Обновена

СЗО обяви извънредно положение заради коронавируса

Вирусът вече е обявен като "глобална пандемия"

Държавният департамент на САЩ призова американците да не пътуват до Китай заради смъртоносния коронавирус в Ухан. Япония също призова гражданите си да не пътуват до Китай.

Вчера Световната здравна организация обяви извънредно положение.

Южна Корея евакуира повече от 350 южнокорейци от Ухан със самолет. Планира още три полета.

Яйца и ругатни по властите в Южна Корея заради план за карантина на коронавируса

Яйца и ругатни по властите в Южна Корея заради план за карантина на коронавируса

Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин призова за спокойствие и разкритикува разпространението на фалшиви новини