Дни преди президентските избори кандидатът на Демократическата партия за държавен глава на САЩ Хилари Клинтън води на кандидата на републиканците Доналд Тръмп с 3%.

Това сочи последният социологически сондаж на New York Times/CBS News.

Клинтън води с 6% на Тръмп след разкритията на ФБР

Клинтън води с 6% на Тръмп след разкритията на ФБР

Това сочи ново проучване на "Ройтерс"/ Ипсос.

Повечето от гласоподавателите отбелязват, че вече са взели решение и последните разкрития за двамата кандидати няма да им променят мнението.

Пет дни преди вота Клинтън е подкрепяна от 45% от респондентите, а Тръмп - 42%. Разликата е в рамките на статистическата грешка.

Кандидатът на либертарианците Гари Джонсън получава 5% подкрепа, а номинацията на Зелената партия Джил Щайн 4 на сто.

Повече от 22 милиона американци вече гласуваха и около 1 на петима от анкетираните заявяват, че вече са гласували.

22 млн. души са гласували 8 дни преди президентските избори в САЩ

22 млн. души са гласували 8 дни преди президентските избори в САЩ

40 дни преди изборите гласуваха 87 817 души.

Миналият петък директорът на ФБР Джеймс Коми изпрати писмо до Конгреса, в което го уведомява, че са открити нови имейли във връзка с разследването на имейли на Клинтън от частния й имейл сървър, докато е била държавен секретар. Тръмп се възползва от случая и насочи атаките към Клинтън по този казус.

Бившият държавен секретар е подкрепян предимно от афроамериканци, жени, хора с колежанска степен и по-младите, докато ядрото на поддръжниците на Тръмп е от бели, мъжете, бели без колежанска степен, евангелистите, белите католици и по-възрастните.

По-малко от един на десетима от анкетираните отбелязват, че все още могат да променят мнението си за кого да гласуват във вторник.

Политически независимите, които подкрепиха Барак Обама през 2008 година и Мит Ромни, номинацията на републиканците през 2012 година, са разединени.

Според последните проучвания Клинтън има 86% шанс да спечели изборите.

Изследването е направено на 28 октомври - 1 ноември и в него са участвали 1 333 души. Статистическата грешка е в рамките на +/- 3%.