Лидерите на Европейския съюз няма да сключат споразумение за Брекзит по време на срещата на върха с Арабската лига в Египет, която ще се проведе в неделя и понеделник. Това съобщи представител на ЕС, цитиран от "Ройтерс".

"Няма да има споразумение в пустинята", обяви източникът, след като беше запитан за шансовете за пробив по въпроса за Брекзит на срещата с Арабската лига в Шарм ел Шейх на 24-25 февруари.

100 тори се обявяват за отлагане на Брекзит

100 тори се обявяват за отлагане на Брекзит

Около 100 депутати от Консервативната партия ще принудят Мей да отложи Брекзит

Но източникът отбеляза, че председателят на Европейския съвет Доналд Туск ще проведе двустранна среща с премиера на Великобритания Тереза Мей в кулоарите на форума в неделя в 16,30 часа местно време.

Германският канцлер Ангела Меркел и холандският премиер Марк Рюте са сред повече от 20 лидери, които се очаква да пътуват до Египет. Лондон се надява, че Мей ще има шанс отново да поиска отстъпки, които биха помогнали за окончателно ратифициране на сделката в британския парламент.

Окончателно споразумение за Брекзит до средата на март?

Окончателно споразумение за Брекзит до средата на март?

Великобритания и Европейският съюз се насочват към "паралелна декларация"

Европейски дипломати поясниха, че има някакво придвижване към възможно споразумение с Лондон, но подчертаха, че все още има много работа за вършене и че не се очаква пробив в близките дни.