Объркани протестиращи антиваксъри нахлуха в понеделник в това, което смятаха за голяма сграда на БиБиСи, очевидно неподозирайки, че корпорацията до голяма степен се е изнесла преди почти десетилетие, съобщава "Гардиън". 

Вместо да протестират срещу новините на БиБиСи, които обвиняват за популяризирането на ваксините срещу Covid-19, шепа протестиращи нахлуха в телевизионен център в западен Лондон, който сега се наема предимно от ITV за дневните предавания като "Добро утро Великобритания" и "Тази сутрин".

Кръглата сграда е освободена от БиБиСи през 2013 г. По-голямата част от базирания в Лондон персонал на БиБиСи и новинарските дейности се намират на пет мили разстояние в Broadcasting House на корпорацията на Портланд Плейс.

Водещата на "Свободни жени" Шарлин Уайт благодари на екипа по сигурността, който удържа протестиращите извън студиото, докато програмата на ITV бе в ефир в понеделник следобед.

"Не съм сигурен какво тези протестиращите се надяват да постигнат, но всичко, което щяха да намерят мен, Джейн, Надя и Пени, докато си говорим за менопаузата".

Много от протестиращите извън сградата вярвали, че нападат голяма сграда на БиБиСи.

Сред антиваксърит е Пиърс Корбин, брат на бившия лидер на Лейбъристката партия, който е записан да казва "трябва пометем тези копелета", докато други лица на протеста описват медиите като "вирус" и критикуват отразяването на БиБиСи за пандемията от коронавирус.

Стотици хора пред сградата на студиото скандираха "срам", като групички се сблъскват с полицейски служители, които охраняваха входа, въпреки че други протестиращи се намесиха, за да разделят двете страни.

По-късно на местопроизшествието бяха разположени полицейски подкрепления и хеликоптер, докато по-малка група демонстранти по-късно се усетиха и тръгнаха към Broadcasting House в центъра на Лондон.

БиБиСи е изправна пред нарастващия брой словесни и физически атаки срещу своите журналисти от протестиращи срещу мерките, като политическият редактор на Newsnight, Ник Уат, бе нападнат до "Даунинг Стрийт" по-рано тази година.

Директорът на новините на БиБиСи Фран Унсуърт предупреди, че нападенията на журналисти са нарастващ проблем и призова персонала да се обучи как да се справя.

Проучване: Антиваксъри и вярващи в конспирации в плен на ефекта Дънинг-Крюгер

Проучване: Антиваксъри и вярващи в конспирации в плен на ефекта Дънинг-Крюгер

Привидно интелигентни хора, които отричат медицина и наука, проявяват егоизъм, обичат авторитаризъм и се крият зад религия