Онкоболната българка Теодора Маджарова и съпругът й Александър Русанов не могат да се приберат в страната заради състоянието на жената. Според авиокомпаниите, това са рискови пътници и един такъв превоз би струвал между 30 и 50 хиляди евро. Това съобщи Bulgaria ON AIR. 

На 26 март тя пристига в град Абаджания в Бразилия с група наши сънародници с цел лечение с алтернативни методи при популярен местен медиум-лечител. Помага им жена на име Кармен Лазарова. 

Кармен е събирала между 2 и 3 хиляди лева на човек. Според разказа на Русанов, на място плащаш за вода, за сувенири, уж заредени енергийно. "Всичко е като един магазин", споделя половинката на Теодора. След 5 дни престой в Абаджиния, групата се отправя към Аквас де Линдоя - при друг лечител, оказал се всъщност адвокат. 

След това в началото на април жената се влошава и е настанена в малка болница в града, но там никой не може да ѝ помогне. С помощта на българските ни представители в Бразилия, успяват да прехвърлят Теодора в частна болница. 

"Нейното състояние е стабилно, тя може да изкара в това състояние и месеци, но тя не може да се събуди, заради притискането на метастазите в мозъка на определени места. Тя е в постоянно легнало положение, но не е в кома. Тя диша самостоятелно, не е на апарат", обяснява Александър.

В неделя Александър успя да пише и до Министерството на външните работи, от които е получен отговор.

Желаещите да помогнат, могат да го направят чрез

Банкова сметка: BG74FINV91501015043945

Титуляр: Теодора Маджарова.

Повече информация по случая може да се получи в групата във "Фейсбук".