Почти половината от световната работна сила от 3,3 милиарда в света е изложена на риск да загуби прехраната си, докато настъпва пандемията COVID-19.

Предупреждението бе дадено в съвместно изявление на Международната организация на труда (МОТ), Световната здравна организация (СЗО), Организацията по прехрана и земеделие (ФАО) и Международния фонд за развитие на селското стопанство (IFAD).

Предупреждението идва, докато някои страни по света възстановяват ограничения заради втора вълна на вируса.

Агенциите на ООН в своето изявление отбелязват, че спазването на мерките за безопасност и на работното място ще бъдат от решаващо значение за справяне с човешкото измерение на кризата.

38 млн. заразени с COVID-19 по света

38 млн. заразени с COVID-19 по света

Тревожни данни

Към вторник следобед броят на потвърдените инфекции с COVID-19 в световен мащаб е надминал 37 милиона, а броят на починалите надхвърля 1,08 милиона.

Четирите агенции отново призоваха за единство в борбата срещу пандемията, като заявиха, че това ще увеличи шансовете за успех.

"Сега е моментът за глобална солидарност и подкрепа, особено с най-уязвимите в нашите общества в развиващите се и развиващите се страни., се казва в изявлението.