Министерството на външните работи предупреждава, че е възможно в следващите няколко дни в съседна Македония да бъдат извършени терористични атаки.

По данни на посолството ни в Скопие вчера, 15 февруари, властите в страната са предотвратили планове за терористични нападения от поддръжници на "Ислямска държава".
Това е станало след сигнал от посолството на САЩ в страната, които предприели за наличието на повишен риск от терористични нападения на екстремисти.

В Северна Македония предотвратиха терористичен акт на ИДИЛ

В Северна Македония предотвратиха терористичен акт на ИДИЛ

Информация от американските спецслужби...

Органите на ред претърсили помещения в редица населени места и конфискували предмети и устройства, които биха могли да се използват за нападение.

"Полицията на Република Северна Македония проведе оперативно-технически мерки и обиски на няколко обекта, свързвани с потенциални планове и намерения за извършване на терористични актове на територията на Република Северна Македония от страна на радикални структури, поддръжници на групировката ИДИЛ", пишат в съобщение от вътрешното министерство на Македония, цитирано от МВнР.

Във Външно приемат денонощно сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации.

Дирекция "Ситуационен център" - телефон: +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56, е-mai: crisis@mfa.bg.

Връзка може да се осъществи и на дежурните телефони и електронна поща на българските дипломатически и консулски представителства в Македония.