„Маршът на недоволните" приключи този път без инциденти и арестувани. Участниците в митинга напуснаха площада в Москва и организирано се отправиха към метрото, съобщава РИА Новости.

Митингът продължи близо два часа и в него взеха участие представители на движението Обединен граждански фронт, „Отбрана", „Смяна" и други опозиционни организации.

Пред участниците в митинга говори лидерът на Обединения граждански фронт Гари Каспаров, както и един от лидерите на радикалната опозиция Едуард Лимонов и др.

По-рано говорителят на прес-службата на общината съобщава, че в акцията са участвали около 250-280 души, като са били наблюдавани от повече от 300 журналиста.
Първоначално организаторите на „Марша на несъгласните" искаха да проведат шествие по улица „Тверска", но московските власти дадоха разрешение само за митинг.

Самите участници, за да влязат в специално заграденото за тях място, минаваха през кордон от милиционери, снабдени с металдетектори. Бройката на милиционерите, които охраняваха митинга, беше официално обявена за 1 500.

В края на опозиционния митинг Гари Каспаров помоли своите поддръжници и съграждани мирно да се разотидат, да не пристъпват към незаконни действия и да не се опитват да проведат шествие по улиците на града.
Това е тежко, но необходимо решение", казал Каспаров. Той е обещал, че през есента тези акции ще бъдат възобновени