Председателят на правната комисия към Камарата на представителите Джери Надлър изненадващо обяви в четвъртък вечерта, че гласуването по импийчмънта срещу президента Доналд Тръмп ще бъде отложено за 10:00 ч. тази сутрин местно време.

Това решение възмути републиканците. Внезапната промяна в графика не е била обсъждана с опозицията.

Тя изненада и присъстващите репортери.

Към Надлър и председателя на Камарата Нанси Пелоси бяха отправени остри обвинения.

Макконъл и Белият дом координираха плана за импийчмънта

Макконъл и Белият дом координираха плана за импийчмънта

Републиканците в Сената ще защитават Тръмп

Надлър бе наречен "Сталинист". Пелоси контролирала заседанията, обявиха нейните опоненти.

Според републиканците, демократите не спазват правилата, не се интересуват от тях.

Това се случва след продължителни дебати, които започнаха вечерта на предишния ден и продължиха до късно вечерта в четвъртък.

Междувременно, лидерът на мнозинството в Сената Мич Макконъл и топ адвокат на американския президент Доналд Тръмп очертаха план в четвъртък, за да се координира тясно процесът на импийчмънт.

Тръмп настоява че иска свидетелите лично да дадат показания, докато сенаторите - включително Макконъл - предупредиха, че това може да навреди на защитата на президента.

Демократите от Камарата на представителите на САЩ публикуваха преди дни обвиненията срещу президента.

Те го обвиняват в злоупотреба с власт и възпрепятстване на разследване на Конгреса. Разкрити са след поредица изслушвания в Комисията по разузнаване и Комисията по правни въпроси към долната камара.

Свидетели разкриха информация за действията на Тръмп към Украйна, които са използвани от демократите като база за процедурата по импийчмънт.