Отношенията между Москва и Вашингтон стават все по-лоши. Това предупреди президентът на Русия Владимир Путин в интервю за телевизионния канал МИР ТВ, предаде "Ройтерс".

"Отношенията се влошават, стават все по-лоши", отбеляза той пред телевизията.

Путин скастри САЩ за "торпилирането" на "Северен поток 2"

Путин скастри САЩ за "торпилирането" на "Северен поток 2"

Свикнали били с изключителността и всепозволеността си

Руският лидер направи коментара преди срещата на Г-20 в Япония по-късно този месец, където той може да проведе разговори с американския си колега Доналд Тръмп.

По думите му отношенията между двете суперсили са в "упадък" заради различни ходове на Вашингтон във връзка със санкциите през последните години. Путин се надява на срещата на Г-20 в Осака Русия и САЩ да успеят да намерят конструктивни решения в сферата на икономическото сътрудничество.

"Ние много се надяваме в крайна сметка разумът да надделее", добави той.

Путин коментира и търговската война между САЩ и Китай. Според него би било безсмислено Москва да се намесва в спора между двете държави.

Той припомни позицията си, изразена на Петербургския международен икономически форум. "Заявих, че живеем в сложен свят...Днес отношенията между Русия и Китай са важни не само за двете страни, а и за международната общност също, което не е пресилено изобщо", изтъкна той. Руският лидер припомни думите си, че отношенията между Китай и Русия са не безпрецедентно ниво.

Путин: Технологичната война започна с опитите за изтласкване на Huawei

Путин: Технологичната война започна с опитите за изтласкване на Huawei

Насърчаваният от САЩ модел на доминиране води до безкрайни конфликти

Путин коментира и темата за Молдова.

Москва няма да оттегли подкрепата си за молдовския президент Игор Додон на фона на усложнената политическа ситуация в страната, обяви Путин. Според него ситуацията в Молдова не е уникална. Той смята, че подобна ситуация има в Украйна, където олигарсите са поели пълен контрол над всички държавни институции.