Правителството отпусна 2,3 млн. лв. за нуждите на Софийската духовната семинария. Средствата ще бъдат разходени за ремонт и създаване на подходящи условия за семинаристите.

Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че през годините много манастири, много църкви са се ремонтирали. Оказало се обаче, че там, където се подготвят кадрите, духовниците учат и живеят в изключително лоши условия. 

Премиерът Борисов благодари на вицепремиера Захариева и всички, които са работили активно за подписването на Договора за добросъседство с Република Македония.

Подписахме договора за добросъседство с Македония
Обновена

Подписахме договора за добросъседство с Македония

България е първата държава в света, признала Република Македония

"Виждате от всички институции, Брюксел, Германия, Франция, Швеция, Холандия, Държавния департамент на САЩ - пример как може без посредници между две съседни приятелски държави да се подписва договор за добросъседство на тези размирни Балкани", посочи Борисов.

Борисов и Заев заедно на поклонение пред гроба на Гоце Делчев

Борисов и Заев заедно на поклонение пред гроба на Гоце Делчев

Съвместните чествания на празници залягат в договора за добросъседство

Отец Пахомий, ректор на Духовната семинария, заяви от своя страна, че това е една инвестиция в бъдещето на децата.

"Мисля, че ще има едни добри резултати за обществото ни, виждайки, че образованието и демографският проблем са основни проблеми", каза още ректорът на Семинарията.

Отец Пахомий благодари лично на премиера Борисов и на целия Министерски съвет. "Винаги сте добре дошли в Семинарията да бъдете сред нашите деца, защото те получават едно хубаво образование", каза духовникът.