Историческото дърво магнолия, засадено от президента Андрю Джаксън преди векове, ще бъде премахнато от градината на Белия дом, съобщава Fox News.

Първата дама на САЩ - Мелания Тръмп е решила дървото да бъде премахнато, защото представлява риск за безопасността, съобщиха от Белия дом във вторник.

Стефани Гришам, говорителката на Мелания Тръмп, каза, че първата дама е стигнала до решението, след като прегледала докладите на Националната ботаническа градина на САЩ за отслабеното състояние на дървото.

"Тя вярва, че са положени всички усилия да бъде запазено историческото дърво", каза Гришам в изявление за Fox News, добавяйки, че първата дама е загрижена за безопасността на посетителите и пресата, които често стоят точно пред дървото.

Дървото Магнолия е посадено от президента Андрю Джаксън през 1835 г. То се намира в западната страна на двора срещу втората магнолия, посадена впоследствие за симетрия.

Мелания Тръмп е пожелала дървесина от старото дърво да бъде запазена, за да се засади нова магнолия на същото място от този разсад.