Папа Франциск пристигна в Мадагаскар. Това е поредната страна от обиколката му в Африка. Следващата спирка ще е остров Мавриций, предаде CBS News.

Преди това главата на римокатолическата църква прекара няколко дни в Мозамбик, където по време на ключовата проява от своето посещение - проповед на препълнен стадион с 60 000 души в столицата Мапуто, той призова присъстващите да отхвърлят желанието за мъст.

"Не следвайте никога повече древния закон "око за око, зъб за зъб", ако мислите за бъдещето и за изграждането на нацията, отхвърлете насилието", призова папата.

Президентът на Мозамбик Фелипе Нюси бе особено щастлив от визитата на Светия отец, след като преди година го покани да посети страната му.

Самият папа Франциск не скри очарованието си от "Мозамбик - страна с големи природни и културни богатства", но съжали, че "парадоксално голям брой от жителите й живеят под прага на бедността".

Осемдесет процента от 30-милионното население на Мозамбик страдат от недохранване, отчита Световната програма на ООН. За миналата година БВП на глава от населението е било 472 долара.