Папа Франциск кацна в Северна Македония.

Главата на Римокатолическата църква стъпи за първи път в Македония и беше официално посрещнат от президента на страната Георге Иванов и премиера Зоран Заев. Те го посрещнаха по традиционен за страната начин - с хляб и сол, пише БНТ.

Франциск е първият папа, който стъпва на македонска земя от 25 години, което е и причината той да бъде силно очакван в страната.

Официалната церемония по посрещането ще бъде в президентския дворец. Той ще има последователни срещи с президента Иванов и премиера Заев, а след това с властите, гражданското общество и дипломатическия корпус, пред които ще произнесе своето първо слово в Македония.

Папата към Борисов: Сейте добро!

Папата към Борисов: Сейте добро!

Папата останал доволен, защото българите били здрав народ

След това папата ще посети къщата-музей "Майка Тереза". Именно папа Франциск през 2016 година провъзгласи майка Тереза за светица. Тя е католичка, албанка, но е родена през 1910 година в Скопие. Тя е една от причините за посещението на папа Франциск в Северна Македония.

На площад "Македония" ще бъде отслужена и Светата литургия, на която се очакват 15 000 души, сред които и граждани на Хърватия, Албания, Косово и други страни. Ще последват срещи с младежи и католически свещеници.

Очаква се към 20.30 местно време папата да отлети за Рим.

Борисов се хвали: Папата каза да строим магистрали

Борисов се хвали: Папата каза да строим магистрали

Посещението на папата е добра реклама за България, убеден е премиерът