Тридневното посещение на папата е добра реклама за България. Това заяви премиерът Бойко Борисов на летище София, след като изпрати папа Франциск.

Той е доволен от призива му за мир, както и от отношението му към децата и хората.

Добро посещение, отсече министър-председателят. Продължавайте да правите мостове, магистрали на Балканите, го посъветвал папата.

Темата на нашето председателство е важна за света, категоричен бе Борисов. В негово лице имаме приятел, отчете още той. Министър-председателят коментира и атентата срещу папа Йоан Павел Втори. Сергей Антонов станал жертва на световна конспирация, по думите му.

Смесени чувства в световните медии за визитата на папа Франциск в България

Смесени чувства в световните медии за визитата на папа Франциск в България

Папата призова за толерантност към бежанците една от най-враждебните към мигранти нации в света

Бойко Борисов не отговори дали са работели заедно по тази визита. За бежанците премиерът каза, че сме против нелегалното нахлуване в страната. А бягащите от войната ще бъдат върнати при мир в родните им страни.

Премиерът не тълкува отказа на БПЦ за обща молитва. Христос е назначил и папата, и патриарха, каза той.

Борисов каза още, че е разпоредил помощ на фонд "Земеделие" заради щетите от градушките. Той е наредил изпълнителния директор на Фонда да замине още днес за плевенското село Българене, за да се направи оценка на щетите от падналите градушки и да се опитаме да помогнем на хората.

Папата към Борисов: Сейте добро!

Папата към Борисов: Сейте добро!

Папата останал доволен, защото българите били здрав народ