Папата Франциск може да посети Румъния и България в началото на месец май през следващата 2019 година, съобщи испанският вестник "Периодика дигитал".

Светият отец може да посети Патриаршеската катедрала в Букурещ и да отслужи меса в парка "Извор" до сградата на парламента, уточняват румънски медии.

Папа Франциск призова за обединение на християните

Папа Франциск призова за обединение на християните

Сливането на църквите е верният път...

Римо-католическата архиепископия в Букурещ заяви, че информацията не е официално потвърдена от Ватикана, но че има "големи шансове" визитата да се проведе през посочения период.

Франциск ще бъде вторият папа, който посеща Румъния след папа Йоан Павел II, който беше в страната през 1999 г.

Папа Франциск пристигна в Ирландия

Папа Франциск пристигна в Ирландия

Това е първата визита на папа от 39 г. насам

При визитата си тази година във Ватикана българският премиер Бойко Борисов покани светия отец да посети България и Балканите, без да посочва точна дата. Пред медиите Борисов заяви, че е готов да работи за визита в региона на светия отец.

Папата обеща пред Борисов да дойде в България

Папата обеща пред Борисов да дойде в България

Папата обаче не е посочил кога ще посети страната ни

Припомняме, папа Йоан Павел II посети България през май 2002 година в рамките на 96-то посещение на главата на Римокатолическата църква извън Италия и първо по рода си в България. Преди да пристигне в България, Йоан Павел бе на официално посещение в Азербайджан.

Апостолическото поклонничество на папата премина под мотото: "Ще вървя в Твоята светлина!". Папата пристига в България по покана на Католическата църква в България и на българската държава.