Трите основни партии в Ейре са получили равен брой гласове. Това показват неокончателни резултати от проведените вчера парламентарни избори, предаде "Спутник".

Управляващата партия "Фина гейл", ръководена от премиера Лео Варадкар, печели 22,4% от гласовете, докато опозиционните партии "Шин фейн" и "Фиана фойл" получават съответно 22,3% и 22,2 процента

Некончателни резултати от вота се очакват днес.

Ейре провежда парламентарни избори

Ейре провежда парламентарни избори

Премиерът Варадкар търси преизбиране

На 20 февруари новият парламент ще заработи.

Припомняме, че социологическите проучвания показаха оспорвана битка между партията на премиера "Фина гейл" и "Фиана фойл".

Най-вероятно едната от двете партии с подобни политики в икономиката и за Брекзит ще ръководи друго правителство на малцинството.

Варадкар се бори за победа и преизбиране.

След последните избори през 2016 г. Варадкар постави Брекзит в центъра на управлението си. Той също признава, че трябва да бъде направено повече за хората, за да усетят в джобовете си силното представяне на икономиката.

Брекзит все още не е приключил. Наполовина сме, каза той по време на реч.

"Фина гейл" ръководи правителство на малцинството от 2016 г., след като сключи споразумение за сътрудничество с "Фиана фойл".

Двете партии отказват да управляват с третата най-голяма партия в Ирландия "Шин фейн", в миналото политическо крило на Ирландската републиканска армия (ИРА), което означава, че по-малките партии като набиращите скорост Зелени могат да решат съдбата на следващото правителство.