Управляващата Партия на справедливостта и развитието на президента на Турция Реджеп Ердоган се очаква да направи промени във висшето ръководство на планирания за днес шести конгрес, информира ДПА.

Планираните рокади в ръководството на срещата в Анкара ще са част от подготовката за предстоящите местни избори, планирани за март 2019 г.

Ердоган се очаква да бъде преизбран за партиен лидер на конгреса. Според държавната медия TRT партията също ще избере "нов екип A". TRT допълва, че хиляди хора от цялата страна ще присъстват на конгреса, който се провежда при засилени мерки за сигурност в спортен център в Анкара с 10 500 места.

52-ма държавни ръководители са поканени на събитието. Председателят на Държавната дума на Русия и представител на Комунистическата партия на Китай се очаква да участват на конгреса, информира Анадолската агенция и допълва, че повече от 600 местни и чуждестранни журналисти, представители на осем турски политически партии и неправителствени организации също ще присъстват.

Събитието днес идва на фона на разрива в отношенията между Турция и САЩ.