"Убер" спира тестове на самоуправляващ се автомобил във всички северноамерикански градове след фатална катастрофа, съобщава БиБиСи.

Жена е загинала, ударена от кола, докато прекосява улица в Темпе, Аризона. Самоуправляващите автомобили са участвали в няколко произшествия, но според информацията, за пръв път автомобил със самоуправление е участвал във фатален сблъсък.

По информация на полицейската служба в Темпе, превозно средство със самоуправление удря и убива жената. В продължение на няколко месеца "Убер" тества самоуправляващи се автомобили в Темпе и Аризона.

Полицията коментира, че инцидентът е станал, докато колата е била в автономен режим. В колата е имало и човек. "Убер" коментира, че сътрудничи с местните власти в Аризона. Американската администрация по безопасност на движението по пътищата и Националният съвет по безопасност на транспорта изпращат екипи в Темпе.

"Убер" започва тестове на автомобили без шофьори в Питсбърг през 2016 г. Понастоящем фирмата има такива програми в Сан Франциско, Питсбърг, Торонто и област Феникс, която включва и Темпе.