Председателят на Камарата на представителите (долната камара на Конгреса на САЩ) Нанси Пелоси заяви, че все още е възможно да се случи договорка за пакета стимули преди изборите на 3 ноември.

Зависи от президента Доналд Тръмп да действа, включително да разговаря с всички републиканци от Сената, ако той го иска. Включително и с тези, които имат аргументи "против".

В интервю за MSNBC Пелоси заяви, че се надява на администрацията на Тръмп.

Пелоси и Мнучин все още без сделка за стимулите в САЩ

Пелоси и Мнучин все още без сделка за стимулите в САЩ

Продължават преговори и в сряда

Тя и министърът на финансите Стивън Мнучин не разговаряха в четвъртък, тъй като Пелоси чака да получи някои насоки по нерешени въпроси от председателите на комисиите на Конгреса.

Икономическият съветник на Белия дом Лари Кудлоу в петък заяви, че не иска да прогнозира дали и кога може да бъде постигната сделка и повтори, че между демократите и администрацията има все още значителни политически различия.

Предложението на Белия дом включва 400 долара за седмична застраховка за безработица, по 1 200 щатски долара за възрастните хора в САЩ и 1 000 долара за всяко дете.

Демократите настояваха за увеличаване на $ 600 на седмичните обезщетения за безработица и 1 200 долара за деца, както и значително повече финансиране за държавните и местните правителства.

Републиканците в Сената също не са впечатлени.

Мнучин: Няма съгласие за стимулите, преговорите продължават

Мнучин: Няма съгласие за стимулите, преговорите продължават

Пелоси е против спасителните мерки на Тръмп

Белият дом по-рано изрази надежда, че въпреки разногласията, пакетът има шанс. Тръмп спря преговорите до изборите.