Преговорите за следващия пакет за облекчаване на коронавируса спряха между републиканците и демократите, тъй като досега не успяха да постигнат споразумение относно размера на помощта, предаде "Спутник".

Американският министър на финансите Стив Мнучин заяви в сряда, че той и председателят на Камарата на представителите (долната камара на американския конгрес) Нанси Пелоси все още имат сериозни различия по стимулите.

"Постигнахме напредък по определени въпроси, но по някои въпроси продължаваме да сме далеч един от друг", каза Мнучин на глобалната конференция на Milken Institute във Вашингтон. "Бих казал, че в този момент да се направи нещо преди изборите и да се изпълни това ще бъде трудно, но ще се опитаме да продължим да работим по тези въпроси."

Пелоси: Пакетът стимули на Тръмп е неадекватен

Пелоси: Пакетът стимули на Тръмп е неадекватен

Птодължават несъгласията

"Президентът Доналд Тръмп настоя да продължим, докато не свършим с договорка", каза той за Fox Business.

Следващата седмица републиканците в Сената ще гласуват по-малък законопроект за икономически стимули за коронавируса от този, търсен от съперничещите си демократи, който отново ще се провали при получаването на необходимата подкрепа от другата страна.

През уикенда Белият дом предложи мярка за стимулиране на стойност 1,8 трилиона долара, което ядоса както републиканците в Сената, които смятат, че тази сума е твърде голяма, така и демократите от Камарата на парламента, които приеха предложение за 2,2 трилиона долара миналия месец.

Предложението на Белия дом включва 400 долара за седмична застраховка за безработица, по 1 200 щатски долара за възрастните хора в САЩ и 1 000 долара за всяко дете, съобщава The Washington Post.

Демократите настояваха за увеличаване на $ 600 на седмичните обезщетения за безработица и 1 200 долара за деца, както и значително повече финансиране за държавните и местните правителства.

САЩ все още могат да приемат пакета стимули за икономиката

САЩ все още могат да приемат пакета стимули за икономиката

Въпреки несъгласието между демократи и републиканци

Републиканците в Сената също не са впечатлени.

Белият дом по-рано изрази надежда, че въпреки разногласият, пакетът има шанс. Тръмп спря преговорите до изборите.