Последното предложение за стимулиране на администрацията на президента Доналд Тръмп е крайно неадекватно. Това заяви председателят на Камарата на представителите (долната камара на американския Конгрес) Нанси Пелоси.

Тя направи изявлението в писмо до колегите си от Демократическата партия в неделя, като предположи, че Конгресът и Белият дом не са по-близо до сделка за пакет за облекчаване на коронавируса.

През уикенда Белият дом предложи мярка за стимулиране на стойност 1,8 трилиона долара, което ядоса както републиканците в Сената, които смятат, че тази сума е твърде голяма, така и демократите от Камарата на парламента, които приеха предложение за 2,2 трилиона долара миналия месец.

САЩ все още могат да приемат пакета стимули за икономиката

САЩ все още могат да приемат пакета стимули за икономиката

Въпреки несъгласието между демократи и републиканци

Предложението на Белия дом включва 400 долара за седмична застраховка за безработица, по 1 200 щатски долара за възрастните хора в САЩ и 1 000 долара за всяко дете, съобщава The Washington Post.

Демократите настояваха за увеличаване на $ 600 на седмичните обезщетения за безработица и 1 200 долара за деца, както и значително повече финансиране за държавните и местните правителства.

Републиканците в Сената също не са впечатлени, съобщи CNN.

Белият дом по-рано изрази надежда, че въпреки разногласият, пакетът има шанс. Тръмп спря преговорите до изборите.