Председателят на Камарата на представителите (долната Камара на американския Конгрес) Нанси Пелоси, демократ, определи американския президент Доналд Тръмп, а републиканската партия като вътрешни врагове и врагове на държавата, предаде RT.

Поводът бе гласуването по пощата на предстоящите избори.

Изразът вътрешни врагове има много специфично значение в политиката на САЩ, тъй като всички американски служители и натурализирани граждани дават клетва да защитават Конституцията срещу всички врагове, външни и вътрешни.

Байдън "скочи" на Тръмп, отвлича внимание с лъжи за вота по пощата

Байдън "скочи" на Тръмп, отвлича внимание с лъжи за вота по пощата

Президентът се опита да отложи изборите

Камарата на представителите на САЩ одобри в събота допълнително финансиране за пощенската служба в размер на 25 милиарда долара, което по-специално трябва да отиде за повишаване на нивото на обработка на пощенските пратки на предстоящите президентски избори през ноември.

Републиканския конгрес сенат едва ли ще подкрепи инициативата. Преди това Белият дом обяви, че президентът на САЩ Доналд Тръмп ще наложи вето на законопроекта, ако той попадне на бюрото му. Самата пощенска служба по-рано предупреди властите на американските щати за опасността от забавяне на процеса на гласуване при избора на държавен глава.