По време на част от интервю, излъчено във вторник в ефира на Fox News Channel, вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс заяви, че очаква Агенцията за контрол на храните и лекарствата (административна служба към Министерството на здравеопазването и социалната политика на САЩ) да одобри нов тест на коронавирусни антитела след дни.

Целта е да се произведат повече от 20 милиона нови тестове на месец.

Това ще бъде тест, който ще определи дали сте имали коронавирус в миналото и дали в действителност може да сте имунизирани срещу него занапред., обясни Пенс.

На Пенс бяха зададени и неудобни въпроси за психологическото въздействие на наложената изолация върху американците - с последствия като физическо насилие, употреба на алкохол и наркотици и други.

Тръмп реже парите за СЗО заради Китай

Тръмп реже парите за СЗО заради Китай

Помпео вече се обяви за промени в Организацията

Той и президентът Доналд Тръмп се срещнаха с излекувани пациенти преди пордния брифинг в Белия дом на Щаба.

Припомняме, че по време на брифинга Тръмп оповести, че спира финансирането за Световната здравна организация заради прикриване вината на Китай и неадекватни действия.

Преди него, държавният секретар Майк Помпео се обяви за промени в СЗО.

САЩ са с най-голям брой потвърдени случаи - повече от 608 000 души. Броят на смъртните случаи е почти 26 000, като в последните дни се регистрират рекорден брой починали . Около 3 млн. са направените тестове.