Информационните атаки срещу руския президент Владимир Путин продължават от две десетилетия, така че той има изграден имунитет срещу тях, коментира Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС. 

"Атаките срещу Путин идват както от Запада, така и отвътре през последните двадесет години и, разбира се, през това време трябва да се формира определен имунитет".

Песков припомня думите на Путин, че "атаките са си атаки, важното е как работи човек". "Да реагира на всяко кихане, на всяка инсинуация или лъжа - той никога не е правил това и, сигурен съм, няма да го направи".

"Да реагираш емоционално, като някакъв разтреперан младеж - Путин просто е невъзможно да си го представиш така. Той е много по-стабилен от силата на всички тези ръмжащи, които искат да го уязвят по някакъв начин", сигурен е Песков.

Според Песков Москва е готова за всички недружелюбни действия от други държави. Той отбеляза, че подобни прояви ще продължат и през следващата година.

"Русия е много важен член на международната общност. И въпреки всички разногласия, които може да имаме, ние, разбира се, ще се съсредоточим ясно върху нашите червени линии - те никога няма да изчезнат", каза той.

По-рано и Ердоган оцени достойнствата на колегата си президент, Путин: Той е честен, държи на думата си.

Путин подписа закона за имунитета на експрезидентите

Путин подписа закона за имунитета на експрезидентите

По този начин експрезидентът придобива почти абсолютна неприкосновеност