Най-малко петима души са били ранени, а стотици евакуирани, след като горски пожари опустошиха борова гора близо до плаж в Пескара, Италия, предаде "Гардиън". Петгодишно момиче е било откарано в болница, но състоянието му не е животозастрашаващо. 

Около 800 души бяха евакуирани от домовете си, тъй като пожарите продължават да са активни на различни фронтове. 

За последния уикенд са били регистрирани над 800 пожара, главно на юг, съобщиха от италианската национална пожарна служба. "През последните 24 часа пожарникарите са извършили повече от 800 интервенции: 250 в Сицилия, 130 в Пулия и Калабрия, 90 в Лацио и 70 в Кампания", написа службата в Туитър.

Има задържан за горските пожари в Турция

Има задържан за горските пожари в Турция

Три хотела бяха евакуирани...

Повече от 200 души бяха изведени на безопасно място от морския бряг около Катания в Сицилия.

Италия е поредната страна, засегната в момента от огромни горски пожари, които вече взеха жертви в Турция. Там вече има и задържани за бедствието.

В Испания десетки пожарникари, подкрепяни от водоспускащи самолети, се бориха с горски пожар, който избухна в събота следобед близо до язовир Сан Хуан, на около 40 мили източно от Мадрид. 

Няма данни за пострадали български граждани в следствие на пожарите, разразили се в област Ахея, Пелопонес в Гърция, съобщи МВнР.