Лари Флинт, издателят на списание Hustler, който използва порнографската си империя и нюха си за скандални неща за разширяване границите на свободата на словото, почина на 78-годишна възраст, информира "Ройтерс", позовавайки се на вестник "Вашингтон пост".

Американският вестник пише, че Джими, братът на Краля на порнографията, е потвърдил, че Лари Флинт е починал, но не посочи конкретни причини за смъртта му. Флинт имаше много здравословни проблеми от опита за убийство през 1978 г., който частично го парализира.

По време на апогея си животът на Флинт бе свързан със страст и изискан разврат, сравнявано с живота на Калигула. Краля на порнографията пише в автобиографията си, че първото му сексуално преживяване е било с пиле и разкрива, че е правил секс на всеки 4-5 часа в деня. След като бе парализиран, Флинт си направи операция, за да може да продължи да прави секс.

Флинт създаде бизнес империя, с която в един момент натрупа състояние от 150 милиона долара. Той инвестира в телевизионни канали за излъчване на порнография, казино, дистрибуция на филми и др.

Флин е роден през 1942 г. Той расте в бедност в Кентъки и Индиана. Жени се пет пъти и има четири деца.