Най-малко седем полицаи са били ранени при сблъсъците на днешния протест в македонската столица Скопие, предаде МКД. Някои от протестиращите са хвърляли камъни и други предмети по полицията, след което излъчването на живо беше временно спряно. В своите изявления организаторите настояват международните експерти да преразгледат случаите "Монструм", "Алмир", "Алфа", "Харун Алиу", "Бродец" и други, а някои от тях поискаха от лидера на ДСИ Али Ахмети да напусне правителство.

"Тъй като никое правителство не предприема никакви действия по тези въпроси, можем да се обърнем само към международни институции", казаха протестиращите. Депутатът Скендер Реджепи призова протестиращите да запазят спокойствие и обеща да направят всичко възможно като депутати, за да "осигурят справедливост в тези случаи". Бившият вицепрезидент на парламента Хисни Шакири също призова протестиращите да бъдат спокойни. Протестът беше организиран поради недоволството на семействата на подсъдимите по делото "Монструм" след налагане на присъдите за петте убийства на езерото Смилково на 12 април 2012 г. 

Трима от общо шестима обвинени получиха доживотни присъди, а други двама получиха присъди от съответно 9 и 15 години затвор. Един беше освободен заради липса на доказателства. Случаят доведе до ескалация на етническо напрежение.