Полицай почина в Испания след сблъсъци между футболни фенове преди снощния мач от Лига Европа между Атлетик (Билбао) и Спартак (Москва) на стадион "Сан Мамес" в испанския град Билбао.

Полицаят е починал от инфаркт. Повече от 500 полицаи са били изпратени да охраняват мача, като според информации в медиите са били арестувани най-малко петима души.

Премиерът на Испания Мариано Рахой осъди насилието, съобщава БиБиСи. Той поднесе съболезнованията си на семейството и приятелите на полицая.

51-годишният полицай Иносенсио Алонсо Гарсия колабирал, докато се опитвал да се намеси в уличните сблъсъци, в които са участвали "ултраси" на руския футболен клуб.

Кадри от сблъсъците показаха привърженици, замерящи се с факли по улиците.

Няколко души са пристигнали "подготвени за сблъсъци", носейки оръжия, включително палки и ножове, уточниха от местната полиция.

В Мюнхен закопчаха издирван с международна заповед руски хулиган от Евро 2016

В Мюнхен закопчаха издирван с международна заповед руски хулиган от Евро 2016

31-годишният руснак е задържан след пристигането си от Москва

Сблъсъците се случиха в същия ден, в който руснак, издирван за атака срещу фен на Англия по време на Европейското първенство през 2016 г. в Марсилия, беше арестуван в Мюнхен, пътувайки за мача в Билбао.

Въпреки насилието мачът се игра, като Спартак (Москва) спечели с 2:1, но Атлетик (Билбао) продължава в следващата фаза след общ резултат 4:3, след като в първата среща в Москва спечелиха с 3:1.