Саудитска Арабия в четвъртък наложи 24-часов полицейски час в свещените за всички мюсюлмани по света градове Мека и Медина като част от предпазните мерки срещу коронавируса, съобщиха световните информационни агенции.

Наложена бе забрана за влизане и излизане от тях, заяви Саудитската агенция по печата, цитирайки длъжностно лице от МВР. Забраната не включва служители от стратегически сектори.

Жителите на кварталите на двата града имат право да напускат домовете си, единствено за здравни грижи и покупки хранителни стоки между 6:00 до 15:00 часа всеки ден.

Саудитска Арабия мисли да отложи хаджа

Саудитска Арабия мисли да отложи хаджа

Властите в Рияд вземат мерки

Междувременно здравното министерство съобщи в четвъртък регистрацията на 165 нови случая на коронавирус, пет смъртни случая и 64 излекувани.

Припомняме, че по-рано Рияд помоли мюсюлманите по света да изчакат, докато има повече яснота относно пандемията от коронавирус, преди да планират поклонението за хадж.

Тази година той се пада от 28 юли до 2 август. Около 2,5 милиона поклонници от цял ​​свят обикновено се стичат в градовете Мека и Медина.