Пияните не могат да спазват социална дистанция, обяви председателят на Полицейската федерация, след като пъбовете в Англия за първи път отвориха от отмяната на блокадата заради коронавируса, информира Press Association.

Джон Ептър отбеляза, че е "кристално ясно", че тези хора не могат да спазват правилото от един метър дистанция, след като ограниченията бяха разхлабени в събота.

Англия отвори бирариите, хотелите, ресторантите, фризьорските салони, кината и музеите

Англия отвори бирариите, хотелите, ресторантите, фризьорските салони, кината и музеите

Те обаче ще трябва да прилагат мерки за социална дистанция

Професор Крис Уити коментира, че пандемията е далеч от приключване и призова обществото да спазва правилата за социална дистанция в бирариите и ресторантите.

Но снимки от "Сохо" в Лондон показват препълнени улици в ранните часове на неделя.

Ептър, който е бил на смяна в Саутхемптън, където се разправя с "голи мъже, щастливо пияни, гневни пияници, побоища и още по-ядосани пияници", заяви: "Кристално ясно е, че пияните хора не могат да спазват социална дистанция". Той добави, че е изкарал тежка смяна, но са успели да се справят. По думите му в други райони имало нападения срещу полицаи.

В Нотингамшър са задържани четири души, а няколко бирарии са решили да затворят след антисоциално поведение в резултат на поглъщане на алкохол.

Вчера Англия отвори пъбовете, ресторантите, фризьорските салони и кината. Премиерът Борис Джонсън призовава англичаните да спазват правилата, за да не предизвикат втора вълна на заразяване с коронавирус.