Държавният секретар на САЩ Майк Помпео нападна лидера на Лейбъристката партия на Великобритания Джереми Корбин. Той поясни, че всяка подкрепа за венецуелския лидер Николас Мадуро е "възмутителна", информира "Политико".

В необичайно директна атака срещу британския партиен лидер Помпео заяви, че "нито един лидер на страна със западни демократични ценности не трябва да стои" зад режима на Мадуро.

Върховният съд на Венецуела свали имунитета на 7 депутати за опит за преврат

Върховният съд на Венецуела свали имунитета на 7 депутати за опит за преврат

Обвинени са в държавна измяна, бунт и обществено подстрекателство

Топ дипломатът на САЩ направи изказването в края на пресконференция с британския външен министър Джереми Хънт в Лондон този следобед в отговор на "одобрение" на Корбин за Мадуро.

Корбин разкритикува "външната намеса" във Венецуела от страна на САЩ и други западни сили, които признаха лидера на опозицията Хуан Гуайдо за временно изпълняващ длъжността президент на страната.

Отговорът на Помпео беше недвусмислен.

Лавров критикува журналист на СиЕнЕн за Венецуела

Лавров критикува журналист на СиЕнЕн за Венецуела

Републиката блокира предавания на медията заради "пряка атака срещу мира и демократичната стабилност на венецуелския народ"

"Възмутително е да видиш лидери не само от Великобритания, но и от САЩ също, които продължават да подкрепят ужасния диктатор Мадуро", каза държавният секретар.

Помпео подчерта, че венецуелският народ се изказа "чрез техния конституционен механизъм" за смяна на Мадуро като лидер.