Мощен трус беше усетен в Мексико, броят на загиналите се увеличава. По данни на Европейския сеизмологичен център трусът е бил с магнитуд от 7,1 по Рихтер. Според американския Геофизичен институт трусът е бил с магнитуд от 7,4 по Рихтер.

Спасителните екипи и граждани претърсват останките за оцелели, а броят на загиналите се учеличава, като към момента са най-малко 226.

Аварийни екипи в Мексико Сити, търсят с кирки и лопати за оцелелите под развалините 44 сгради, включително поне едно основно училище.

91 са загиналите при опустошителното земетресение в Мексико

91 са загиналите при опустошителното земетресение в Мексико

Шокът все още може да се види по лицата на жителите

Епицентърът на труса е в южната част на Мексико, на 8 километра югоизточно от Антенсинго в щата Пуебла, на дъбочина 51 километра.

Най-малко 140 души са загинали в резултат на земетресението. Най-голям е броят на жертвите в щата Морелос, южно от столицата Мексико, където са загинали 42 души, обяви губернаторът Грако Рамирес.

Над 4 млн. души са останали без ток след силния трус. Учените са регистрирали и вторични трусове.

Мексиканската борса спря търговията на всички инструменти търгувани на нея, за неопределен период от време.

Ръководителят на мексиканската гражданска защита Луис Фелипе Пуенте написа в Туитър, че засега няма данни за жертви и разрушения. По-рано този месец трус с магнитуд 8.1 по Рихтер отне живота на 98 души в Мексико.

Това е поредният трус в страната в навечерието на бедствието от 1985 г.

Няма пострадали българи в Мексико

Няма пострадали българи в Мексико

Получена е информация за разрушения и в Пуебла