Подозрително устройство, открито до жп гара в Ню Джърси, САЩ, експлодира, докато сапьорски екип се опитваше да го обезвреди с робот, обявиха официални лица, цитирани от БиБиСи.

То е едно от пет устройства, намерени в раница, която е била хвърлена в кош за боклук до гарата в град Елизабет, според кмета. Няма пострадали.

Бомбите в Ню Йорк подобни като тези в Бостън през 2013 г.

Бомбите в Ню Йорк подобни като тези в Бостън през 2013 г.

От ФБР съобщиха, че са спрели автомобил

В Елизабет, Ню Джърси, полицията детонира устройство след опасения, че е бомба.

Това не беше контролирана експлозия”, каза кметът Кристиан Болуейдж, допълвайки, че взривът е възникнал, докато робот се е опитвал да среже кабел на устройството.

Властите в САЩ подозират терористична клетка зад бомбите в Ню Йорк и Ню Джърси

Властите в САЩ подозират терористична клетка зад бомбите в Ню Йорк и Ню Джърси

Това разкриха представители на правоохранителните

В раницата е имало няколко устройства. Тя е извадена от двама мъже, които са помислили, че може да съдържа нещо ценно.

„Те започнали да разглеждат раницата и когато видели кабелите и тръбите, оставили я на земята, заобиколили ъгъла и отишли в полицейски участък, те ни уведомиха”, изтъкна кметът.

В същото време ФБР съобщи, че в раницата е имало няколко експлозива. 

През уикенда бяха извършени три нападения – две бомби бяха взривени в Ню Йорк и Ню Джърси, а в Минесота бяха намушкани близо 10 души. ДАЕШ („Ислямска държава”) пое отговорност за атаката в мол в Минесота.

По-рано беше съобщена информация, че в Ню Йорк са арестувани петима души във връзка с взривената бомба в града, но от ФБР отрекоха информацията и съобщиха, че няма задържани.