Позволено ли ми е да извикам у дома фризьор или козметик? Мога ли да се разходя с приятелите ми навън? Мога ли да разпускам с приятели у дома?

Берлинската полиция обяви, че телефонът за спешни случаи е прегрял от обаждания с въпроси за наложените от властите ограничителни мерки в борбата срещу коронавируса.

Нови 50 жертви на коронавируса в Германия за 24 часа

Нови 50 жертви на коронавируса в Германия за 24 часа

Жертвите в страната вече са общо 222 души

Вие имате много въпроси за ограничителните разпоредби за #covid19, ние разбираме това, но това не трябва да означава, че хората в нужда не могат да се свържат с нашия център за спешни обаждания, написа полицията в "Туитър", цитирана от "Ройтерс".

Броят на починалите от новия коронавирус (COVID-19) в Германия за последните 24 часа се е увеличил с 50 души, като от началото на епидемията жертвите в страната вече са общо 222 души.

Междувременно АФП съобщава, позовавайки се на вирусолога Кристиан Дростен, че Германия ще увеличи тестовете до 500 000 на седмица.

Коронавирус: и в Германия отчитат сериозен ръст на жертвите и заразените

Коронавирус: и в Германия отчитат сериозен ръст на жертвите и заразените

Вече 172 души са починали

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 416 000 потвърдени случая, а починалите са повече от 18 500. Регистрирани са случаи в 196 държави. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 487 000 случая и над 22 000 починали в 175 държави, възстановили са се около 117 000.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".