Повече от 40 са загиналите и ранените при днешния атентат в Иран, предаде РИА "Новости". Жертвите са най-малко три. Според различните източници, ранените са между 30 и 48 души. Много от тях са полицаи. 

Според ирански агенции, състоянието на повечето ранени не е тежко и те са били освободени за домашно лечение след прегледа в болниците. 

Припомняме, че кола бомба бе взривена в югоизточната част на Иран. Атаката бе извършена в района на полицейското управление в град Чабахар в провинция Систан и Балучестан.

Трима убити при терористична атака с кола бомба в Иран

Трима убити при терористична атака с кола бомба в Иран

Още около 19 души са били ранени

Отговорност за атаката пое сунитската джихадистка групировка "Алсар ал Фуркан". 

Според външния министър Мохамед Джавад Зариф, зад кървавия акт на насилие стоят "външни сили". Терористите са подпомагани отвън, убеден е той. Зариф се закани те да получат строги наказания. 

Иранският първи вицепрезидент Есхак Джахангири остро осъди насилието и обяви, че борбата с тероризма става още по-решителна. 

Иранската революционна гвардия вече даде обещание за отпор на тероризма. 

Снимка 393815

Източник: EPA/БГНЕС

Районът граничи с Пакистан. Провинция Балучестан страда от години от бунтове на няколко ислямистки и сепаратистки групировки, въпреки че правителството в Техеран често обвинява съседната страна и САЩ. Пакикстан обаче също се бори с партизанските отряди Балох на своя територия.