Повечето членове на Лейбъристката партия на Великобритания вярват, че лидерът на лявата партия Джереми Корбин трябва да подкрепи втори референдум за Брекзит, съобщават британски медии.

72 на сто анкетираните вярват, че Корбин трябва да подкрепи втори референдум, показва социологическо проучване за нагласите в партията.

Брекзит: Все повече британци искат да са ирландци

Брекзит: Все повече британци искат да са ирландци

Жителите на Острова се опасяват от твърд Брекзит

Сондажът, който е част от продължаващо академично изследване на нагласите в различните партии, е установил, че само 18 на сто от лейбъристите са против втори референдум, докато 88% биха гласували за остане в ЕС, ако такъв вот се организира.

Официалната лейбъристка политика гласи, че потенциално може да се обсъди организиране на втори референдум, ако няма предсрочни парламентарни избори. Но Корбин публично е хладен по отношение на тази идея и смая някои партийни активисти през миналия месец, след като обяви, че ще има Брекзит и ако лейбъристите спечелят евентуален предсрочен вот.

Лиъм Фокс: Брекзит може да бъде спрян

Лиъм Фокс: Брекзит може да бъде спрян

Ако парламентът гласува против сделката…

Корбин е изправен пред засилващ се натиск от някои партийни членове да промени курса. Въпреки това проучването, което е част от Проекта партийни членове, ръководен от професор Тим Бейл от Университета "Куин Мери" в Лондон, показва, че повечето лейбъристи подкрепят Корбин като лидер.

Почти 2/3 от анкетираните 1 034 партийни членове преди Коледа вярват, че Корбин се справя много добре като лидер. 58 на сто смятат, че той може да договори по-добра сделка за Брекзит от премиера Тереза Мей.

Великобритания може да даде над 130 млн. долара за фериботи след Брекзит

Великобритания може да даде над 130 млн. долара за фериботи след Брекзит

Те ще са необходими за нови маршрути през Ламанша

Но запитани защо Корбин не води кампания за втори референдум, 23 на сто отговарят, че лидерът на партията подкрепя излизане от ЕС.

Ако се проведе нов референдум, 88% от членовете ще гласуват за запазване на членството в ЕС.