Властите в Москва съобщиха, че повечето от наскоро потвърдените случаи на заболели от коронавирус в руската столица са сред младите хора, съобщават медии.

Повече от половината от новите 212 случая в града за последните 24 часа са пациенти на възраст между 18 и 40 г. Само малка част от тях са на възраст над 65 г. Иначе в цялата страна са потвърдени за ден рекордните 302 случая.

И в Русия се ускорява разпространението на коронавируса

И в Русия се ускорява разпространението на коронавируса

1 534 са регистрираните заразени до момента

Руската столица е блокирана от днес сутринта след изненадващо решение на кмета на Москва, който нареди на жителите да не напускат домовете си освен до хранителния магазин.

Междувременно премиерът Михаил Мишустин поиска от регионалните правителства да помислят за въвеждане на частична блокада.

Тотална карантина в Москва, излизане от дома – само при неотложност

Тотална карантина в Москва, излизане от дома – само при неотложност

За всички възрасти...

Мишустин смята, че са необходими по-твърди мерки на национално ниво.

В Русия са потвърдени 1836 случая, а деветима са починали от новия коронавирус. Само в Москва са над 1000 случая.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 638 000 потвърдени случая, а починалите са повече от 30 000. Регистрирани са случаи в 202 държави и територии. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 724 000 случая и над 34 000 починали в 177 държави, възстановили са се над 150 000.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".