Повечето пациенти с коронавирус създават антитела, които могат да им помогнат срещу повторно заразяване за най-малко шест месеца, са установили учени в ново проучване, цитирани от "Гардиън".

При изследването са събрани кръвни проби от повече от 20 200 британци между юни и ноември 2020 г. Открито е, че 99% от тези с положителна проба за коронавирус са имали антитела за най-малко три месеца, а 88% - за шест месеца.

Моноклоналните антитела не работят при новите мутации на COVID-19

Моноклоналните антитела не работят при новите мутации на COVID-19

Има високи очаквания моноклоналните антитела да помогнат в борбата срещу коронавируса

Близо 1/4 от тези с положителен тест (24%) не са имали никакви симптоми, докато 40% не са имали класическите симптоми като температура, постоянна суха кашлица или загуба на вкус и обоняние.

Анализът на кръвните проби разкрива, че антителата са се увеличили от 6,6% в началото на проучването до 8,8% в края. Но картината е различна в различните региони. В Шотландия инфекциите представляват 5,5% в сравнение с 12,4 на сто в Лондон. Установено е, че най-засегнати са чернокожите и азиатците. При първата група са установени антитела в 16,3%, а при втората - в 13,9%. Процентът при белите с антитела е 8,5 на сто.

COVID антитела на Eli Lilly намаляват със 70% хоспитализациите и починалите

COVID антитела на Eli Lilly намаляват със 70% хоспитализациите и починалите

При високорискови пациенти