Неизвестни нападатели пребиха активист, който води кампания за хоспитализирания руски опозиционен лидер Алексей Навални в уралския град Челябинск, съобщиха негови колеги, цитирани от АФП.

Алексей Барабошкин, местният координатор на Навални, беше "атакуван от неизвестни нападатели" късно в сряда, след като получава заплахи няколко седмици, написаха от кампанията му в "Телеграм". Също така публикуваха снимка на Барабошкин с натъртвания и кървящо око.

Руската полиция нахлу в офиси на опозиционна група, финансирана от Ходорковски

Руската полиция нахлу в офиси на опозиционна група, финансирана от Ходорковски

"Отворена Русия" е финансирана от Михаил Ходорковски

Навални е лекуван в болница в Германия от отравяне с новичок. Критикът на Кремъл води национална тактическа предизборна кампания срещу управляващата партия "Единна Русия" преди местните избори този уикенд.

Лекари подозират, че активистът от Челябинск е с фрактура на черепа и мозъчно сътресение, според медицински документ, публикуван от екипа му, които поясниха, че нападателите не са откраднали парите или телефона му.

Говорител на полицията в Челябинск заяви, че са извършили проверка след получаване на сигнал от болницата.

Руската полиция арестува десетки несъгласни с вечното управление на Путин

Руската полиция арестува десетки несъгласни с вечното управление на Путин

78-годишният опозиционер Лев Пономарьов беше ранен...

Жителите на Челябинск ще гласуват в неделя на местни избори.

Гласуването в Русия ще започне от петък, за да се намали рискът от разпространение на коронавирус в избирателните секции, докато опозиционни активисти се опасяват, че това ще улесни фалшифицирането на изборните резултати.

Регионални активисти, които водят кампания от името на Навални, сигнализираха, че са получили заплахи и са сплашвани, а също така са жертва на редовни претърсвания на жилищата им и задържане от полицията.