Премиерът на Армения се самоизолира като превантивна мярка срещу коронавируса преди среща с руския лидер Владимир Путин в Москва, информира АФП.

Всеки, който се среща с 68-годишния руски лидер, се изолира предварително, за да предпази Путин от заразяване с вируса.

Никола Пашинян се очаква да се срещне с Путин следващата сряда.

"Заради планираната среща с Владимир Путин премиерът Пашинян работи под карантина от 2 април", каза говорител на министър-председателя.

Руската служба на Би Би Си публикува информация тази седмица, че Русия е похарчила милиарди рубли за предпазване на Путин от вируса. Голяма част от парите са похарчени за хотелски стаи за медицинско наблюдение на тези, които са в контакт с президента, включително журналисти, шофьори и пилоти.

Ветераните от Втората световна война, които присъстваха на ежегодния парад на Деня на победата в Русия, също се самоизолираха преди да се срещнат с Путин.

Запитан да коментира информацията на Би Би Си, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков описа мерките като "напълно нормална ситуация".

По време на блокадата в Русия Путин работеше в резиденцията си в Ново Огарьово край Москва, вземайки участие в правителствените срещи с видеовръзка.

През юни Кремъл разкри, че резиденцията е оборудвана с тунел за дезинфекция на всички гости, които са пръскани с дезинфектанти.

Путин получи първата доза от руска ваксина миналата седмица.