Британски активисти от организацията "The Syria Campaign" блокираха входа на руското посолство в Лондон като разположиха инсталация от стотици пластмасови ръце, предаде Би Би Си.

Акцията беше предприета в знак на протест срещу действията на Русия в Сирия и конкретно заради офанзивата срещу град Алепо, която според наблюдатели може да премине в мащабно настъпление по време на изборите в САЩ.

Инсталацията, издигната от демонстрантите, представлява пирамида от хванати една за друга ръце, като разположената на върха на пирамидата е протегната към решетката на портала, водещ към посолството.

"Зад лозунгите срещу тероризма предстоящото настъпление на Русия срещу Алепо може да означава убийството на хиляди мирни жители, които няма да могат да напуснат града. Правителствата по света не правят достатъчно, за да спрат това." - посочват от организацията.

Същевременно активистите публикуваха в Twitter хаштага #EUsaveAleppo с призив към хората да се обаждат в посолствата на Русия в своите страни и да изразяват възмущението си.

В момента в Алепо се намират около 250 хиляди мирни жители.