Президентът на Русия Владимир Путин ще бъде домакин на среща с лидерите на Турция и Иран днес. Те ще обсъдят бъдещето на Сирия след решението на САЩ да изтеглят силите си от арабската държава, информира ДПА.

В съобщение на Кремъл се казва, че тристранната среща с президента на Турция Реджеп Ердоган и иранския лидер Хасан Рохани се разглежда като "допълнителни съвместни стъпки с оглед дълготрайно" уреждане на ситуацията в Сирия.

Свирепа съпротива от "Ислямска държава" в битката срещу кюрдите в Сирия

Свирепа съпротива от "Ислямска държава" в битката срещу кюрдите в Сирия

Много от джихадистите, особено чужденците, имат боен опит в Чечня и Афганистан

Разговорите основно ще се съсредоточат върху "начини за предотвратяване на дестабилизация, хаос и запазване на контрол над ситуацията, ако американските войници напуснат страната", каза заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Вершенин, цитиран от ТАСС.

Русия и Иран са основните съюзници на сирийското правителство. Турция подкрепя определени бунтовнически групи, които се опитваха да свалят президента Башар Асад.

Сирия обвини САЩ в престъпления срещу човечеството

Сирия обвини САЩ в престъпления срещу човечеството

След избитите и ранените цивилни в Източна Сирия

Тримата лидери също се очаква да обсъдят хуманитарна помощ за сирийците, възстановяването на разрушените райони за улесняване връщането на сирийските граждани, както и мерки за превенция повторна поява на терористични групировки.

Руският външен министър Сергей Лавров коментира, че президентите ще обсъдят създаването на сирийска комисия за подготвяне на нова конституция.

Поне 70 убити и ранени цивилни при удари на САЩ в село в Сирия

Поне 70 убити и ранени цивилни при удари на САЩ в село в Сирия

Това твърди сирийската държавна телевизия

От прессекретариата на държавния глава на Турция съобщиха, че президентите ще търсят "трайно решение" на сирийската криза.