Руският президент Владимир Путин изпрати съболезнователна телеграма до френския си колега Еманюел Макрон след нападението в Ница, при което загинаха трима души.

"Особено възмущение предизвиква циничното и жестоко престъпление, извършено в църква. За пореден път се уверихме, че концепцията за човешкия морал е абсолютно чужда на терористите. Очевидно е, че борбата с международния терор изисква реално обединение на усилията от цялата световна общност", коментира той, цитиран от "РИА Новости".

Макрон отиде в кризисния център, създаден след инцидента и пристигна в Ница. "Във връзка с жестоките нападения на територията на републиката, президентът свиква Националния съвет за отбрана".

Изказвайки се в долната камара на парламента, премиерът Жан Кастекс нарече атаката "подъл и варварски акт, който потопи цялата страна в траур". Той увери, че отговорът от властите ще бъде "бърз и решителен".

Съгласно правилата, съществуващи във Франция, въвеждането на нивото на "спешни мерки във връзка с терористична атака" означава мобилизиране на по-големи полицейски и армейски сили за осигуряване на сигурност, разпределяне на необходимите финансови ресурси за разширяване на дейността им.

Европа е с Франция и обещава решителност срещу варварствата, след убийствата в църква в Ница
Обновена

Европа е с Франция и обещава решителност срещу варварствата, след убийствата в църква в Ница

Джонсън е ужасен, Меркел е "шокирана от ужасяващите убийства в църквата"