Руският лидер Владимир Путин призова американския си колега Доналд Тръмп за "прагматично сътрудничество" през 2018 г.

Путин изпрати поздравителни телеграми на световни лидери във връзка с настъпващата Нова година.

В съобщение на Кремъл се отбелязва, че Путин е убеден, че при настоящата тежка международна обстановка още повече е необходим конструктивен руско-американски диалог с цел укрепване стратегическата стабилност в света и намиране на оптимални отговори срещу световните предизвикателства и заплахи.

Държавният глава на Русия е подчертал, че е важно развитието на отношенията между двете държави да се базира на принципа на равноправието и взаимното уважение.

Това ще ни позволи да се насочим към изграждане на прагматично сътрудничество, ориентирано в дългосрочна перспектива, подчертава Путин.

В телеграмата си до сирийския президент Башар Асад Путин обещава Русия да продължи да подкрепя Сирия в усилията й за защита на суверенитета.

В писмо до турския президент Реджеп Ердоган руският президент подчертава, че тясното сътрудничество между двете страни е помогнало за спиране разпространението на терористичната заплаха в Близкия изток и е създало условия за политически процес по урегулиране на сирийския конфликт.

Путин изпрати поздравителни телеграми до лидерите на Израел, Китай, Германия, Великобритания и други държави.