Лидерът на Чечения Рамзан Кадиров се появи на правителствена среща днес, на която не спомена за заболяване, информира АФП.

Преди дни се появи информация, че Кадиров е с коронавирус и е хоспитализиран в Москва. Руски медии съобщиха, че Кадиров е летял до болница в руската столица, за да се подложи на лечение. Представители в Чечения нито потвърдиха, нито отрекоха информацията.

АФП: Рамзан Кадиров е в болница заради коронавирус

АФП: Рамзан Кадиров е в болница заради коронавирус

Съмнения на властите

43-годишният регионален лидер написа в профила си в "Телеграм", че ръководи среща за коронавируса и добави, че ситуацията в чеченските болници е "стабилна". Той публикува и снимка, на която е седнал на голяма овална маса с други представители. Кадиров не носи маска, но стои на разстояние от присъстващите.

Руски агенции цитираха медицински източници, които коментираха, че се подозира, че Кадиров е заразен с коронавирус.

Кадиров плаши да убие всеки, нарушил карантината в Чечня

Кадиров плаши да убие всеки, нарушил карантината в Чечня

Чечня е първата република в Руската федерация с въведен полицейски час

Преди седмици Кадиров нарече лекарите, които се оплакват от липсата на защитно облекло, "провокатори", които трябва да бъдат уволнени. Той също каза, че тези, които нарушават карантината, трябва да бъдат "убити". Кадиров сравни чеченците, които не се изолират и заразяват другите, с "терористи", които трябва да бъдат погребани.