Никъде няма да ходя, докато президентът Доналд Тръмп не бъде свален от власт. Ще работя за импийчмънт на държавния глава. Това обяви конгресменът демократ Рашида Тлаиб на предизборно събитие на партията в Детройт. 

По думите ѝ, атаката не е само срещу нея и трите други "чужденки" в Конгреса.

Всеки, който е против расизма и е а равенство, е един от нас. Борбата е за много повече от нас четирите, обърна се тя към събралите се съмишленици. 

Припомняме, че тя бе една от четирите конгресменки с чужд произход, обвинили държавния глава в расизъм. 

Палестинците заклеймиха атаката Тръмп срещу Тлаиб, обвинявайки го в расизъми изтъквайки, че това още веднъж доказва неговото предубеждение срещу палестинския народ. 

Тръмп написа, че жените трябва да се върнат в "съсипаните и изобилстващи от престъпност" места, от които са дошли в САЩ, пренебрегвайки факта, че всички са американски гражданки, а три от тях, включително Тлаиб, са родени в САЩ. Тръмп също така ги обвини, че са казали "ужасни неща" за САЩ и обяви, че "мразят Израел".

Палестинците заклеймиха атаката на Тръмп срещу членката на Конгреса с палестински корени

Палестинците заклеймиха атаката на Тръмп срещу членката на Конгреса с палестински корени

Рашида Тлаиб е възприемана масово като герой от палестинците

Въпреки че Тлаиб никога не е живяла в Западния бряг или Ивицата Газа, тя все още има роднини в Западния бряг и масово е възприемана като герой от местните хора, защото е успяла да достигне до най-високите нива на властта в САЩ.

Самият Тръмп обвини четирите дами, че мразят САЩ. Също така не спести редовните си критики към партията им, която обвинява в липса на патриотизъм.

Категорично обаче той отхвърля обвиненията в расизъм.