Испанската полиция разкри "мощна" 10-членна група, разпространявала наркотици на територията на страната, съобщава БиБиСи.

При акцията са конфискувани 4.2 тона хашиш в град Санта - Пола, разположен в провинция Аликанте на източното крайбрежие на страната.

Полицейските служители са иззели и 70 хиляди долара, получени от наркотърговията.

Сред задържаните има шестима испанци и четирима българи. Срещу тях са повдигнати обвинения в престъпления срещу човешкото здраве, създаване на престъпни групи, нелегално разпространение на оръжие, фалшифициране на пари, както и за пране на пари.

През април тази година испанската полиция попаднала на документи, от които ставало ясно, че съществуващи престъпни групировки планират голяма доставка от Мароко до източното крайбрежие на Испания.

По думите на представители на морската служба на испанската полиция някои от членовете на групировката са задържани в Санта-Поле още на 16 юли, когато разтоварвали бали с хашиш.

Окончателно дейността на престъпната група е прекратена с ареста на собственика на кораба, с който е транспортирана пратката в Санта-Поле.